perjantai 3. tammikuuta 2014

Mielikuvani Afrikasta

Ensimmäisenä Afrikasta mieleeni tulee trooppinen ilmasto ja villieläimet sekä Sahara. Hieman pidempää ajatellessa myös Afrikkalainen musiikki ja värikkäät letkeät vaatteet. Myös ikävämpiä asioita kuten nälänhätä, sodat, malaria, likainen vesi sekä naisten ympärileikkaukset tulevat valitettavasti mieleen aika nopeasti kun Afrikkaa alkaa miettimään. Näin jälkeenpäin mietittynä Afrikasta tulee enemmän mieleen negatiivisia sekä surullisia asioita mitä positiivisia. Itseasiassa rehellisesti myönnettynä en edes keksi näin äkkiä mitään positiivista kuin ehkä monipuolisen luonnon ja kulttuurin.

Jos lähden miettimään Afrikan historiaa tulee mieleeni heimokulttuurit(joista kuitenkaan yhtäkään en osaa nimetä), Egyptin faaraot, orjakauppa sekä siirtomaakauppa. Kaikki mainitsemani asiat on tulleet joskus koulussa vastaan mutten muista niistä juurikaan mitään, taino oikeastaan yhtään mitään.

Eniten minua kiinnostaa orjakauppa, sillä se on vai niin inhimillisyyden vastaista toimintaa sekä ehkä Egyptin valtakunta, sillä mielestäni siellä oli todella kiinnostava kulttuuri, mistä meille on jäännyt esimerkiksi pyramideja jäljelle.

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti